A 2013-as nyárnak már egy új, tisztán szakmai, a korábbiaknál hatékonyabb együttműködés ígéretével vágnak neki a pécsi borászok.

Csak hivatásszerű borászok léphetnek be, akik elkötelezettek a minőségi borkészítés, a hosszú távú gondolkodás mellett. A közös munkát rendszeres találkozásokkal, egyeztetésekkel, szakmai eszmecserékkel kívánják megkezdeni, a terveik között szerepelnek a közös marketing akciók, megjelenések, kóstolók szervezése. A következő lépés, ami egyelőre a jövő zenéje, egy szigorú és közös eredet- és fajtavédelmi rendszer kidolgozása és bevezetése, ami lehetővé tenné a pécsi bor megerősödését a borpiacon.

Egy másik örömteli esemény is történt a borászok körének megalakulásával egy időben: a Pécs-Mecseki Borút egyetértésben a Bóly-Mohács Fehérborúttal megnyitotta a lehetőséget utóbbi tagjai előtt, hogy csatlakozzanak a szervezethez. Így hivatalosan is a teljes pécsi borvidék népszerűsítését felvállalja a Pécs-Mecseki Borút, a két borút lényegében fuzionál, a minősített borturisztikai szolgáltatók egy szervezethez tartoznak majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonbor.blog.hu/api/trackback/id/tr65407508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása