Megmondom őszintén, kissé ambivalens módon állok a chardonnay-khez, egyrészt szeretem is őket, nagyon kevés alkalommal, néhány esetet leszámítva okoztak csalódást, szóval szinte kivétel nélkül pozitív élmények kötnek a fajtához.

Mégis, mégis, isten látja a lelkem, nem tudom, minek kellene ahhoz történnie, hogy magamtól levegyek egy üveg chardonnay-t a bolt polcáról. De igazából mondom, nincs ennek semmi különösebb oka, ha boncolgatni szeretném, talán annyi a legpontosabb magyarázat és indok, hogy mindig találok valami érdekesebbet, ami kíváncsivá tesz, valami újdonságot, vagy újra felfedezésre váró régiséget.

A chardonnay-nak én pont ezt a hálás kiegyensúlyozottságát nem bírom annyira, de persze ez nem jelenti azt, hogy mellőznöm kéne, hiszen kóstolókon, bemutatókon, teszteken, vendégségben szinte biztos, hogy szembe jön egy (kiemelkedőbb-egyhangúbb) chardonnay.

Na most a Szabó Zoltán chardonnay-ját ajándékba kaptam, tehát technikailag a nem pénzért vásárolt kategóriát erősíti, méghozzá egy nagyon figyelmes megrendelőtől, aki vasárnap megajándékozott néhány extra telefonhívással és plussz munkaórával. (Sebaj, mindent a cégért!) De kellemes meglepetés volt, hogy már a projekt után jóval, amikor már el is feledkeztem a kis extra ünnepnapi munkavégzésről, hogy az irodában hagytak számomra egy üveg bort!

Tudtátok, hogy Aubaine, Beaunois, Gamay Blanc, Melon Blanc néven is ismert?

Lényeg: kedves, tetszetős palack, címke és csavarzár, semmi felesleges túlzás. De utána látom, erre a címkén is ígéretet kapunk: selymes ízzel, jó testtel, túlkapások nélkül… és a pontpontpont mindenki által szabadon értelmezhető, nekünk szolid kikacsintás, hogy ez nem az a bor, amelyik bitang vajas, agyonbarrikolt, megkínzott.

Szóval bontás után kissé visszafogott vajasság, talán túl aláhűtöttem fogyasztás előtt, legalábbis idővel szépen nyílik, nekem trópusi gyümölcsök, mangó is köszön belőle. Ízben véletlenül sem a leterhelt, hanem lendületes, mozgalmas, gyümölcsbomba, karakteres, de letisztult savak. Kategóriájában mindenképpen ajánlott, 8 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonbor.blog.hu/api/trackback/id/tr236947945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása